Ga naar de inhoud

VERPLAATST | Samen bouwen aan de vakbond! Een landelijke vakbondsbijeenkomst

3 maart | 2:00 pm – 5:00 pm | De Saffier (Saffierlaan 8-10, Utrecht)

Voor iedereen die werkt, maar ook voor iedereen die studeert, werk zoekt, gepensioneerd is, niet kan werken of anderszins buiten de boot valt, is de vakbond een belangrijk instituut. Denk buiten acties rondom cao-onderhandelingen en juridische hulp ook aan loopbaanbegeleiding, activisme rondom vrouwenrechten, lhbtq+ rechten, jongeren, het minimumloon, klimaatverandering en duurzaamheid, en recentelijk ook groeiend: het solidariteitsnetwerk voor Palestina.
Binnen al deze verschillende takken is een socialistisch geluid nodig. De vakbond is een belangrijk strijdterrein voor ons.
Voor veel mensen is het echter onduidelijk wat voor verschillende activiteiten er eigenlijk mogelijk én nodig zijn binnen de bond.

Zonder een klassenanalyse en socialistische input vervalt een vakbond al snel tot een soort ‘sociale ANWB’, waarbij de bond dienst doet als individuele belangenbehartiger en banencoach. Als socialisten willen wij een sterke vakbond die opkomt voor de collectieve rechten van alle werkenden, dus moeten we zelf flink aan de bak om deze ideeën levendig te houden binnen de vakbeweging.

Cihan Ugural zal ons vertellen over zijn rol bij de FNV en wat de vakbond voor hem zo speciaal en belangrijk maakt. Naderhand hebben we genoeg ruimte om onderling vragen te beantwoorden, discussies te voeren en elkaar te motiveren.

Spreker: FNV-campagneleider Cihan Ugural

Meld je hier aan! PAS OP: deze bijeenkomst werd verplaatst naar 3 maart. Zie de landelijke website voor de laatste updates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *