Ga naar de inhoud

Stemmers bedankt!

  • Nieuws

Wij hebben dit keer geen zetel gehaald. Dat vinden we jammer. Politiek wordt echter niet alleen – en wat ons betreft zelfs niet vooral – in de raad gemaakt, maar in de stad. Daar zullen wij ons blijven inzetten om samen met anderen aan de politieke linkerzijde, en samen met sociale bewegingen en geëngageerde mensen, te strijden voor alternatieven.

We zijn blij dat we de afgelopen weken actief onze radicaal-linkse standpunten hebben kunnen verkondigen en het gesprek met mensen aan hebben kunnen gaan. We zijn ook trots op wat we tijdens de campagne hebben bereikt. Ondanks dat we pas 3 maanden bestaan, hebben we meer dan 600 stemmers overtuigd, 50.000 flyers uitgedeeld, 250 posters en 2500 stickers geplakt in Utrecht. We danken alle vrijwilligers voor hun onvermoeibare inzet.

Het bestuur van De Socialisten Utrecht heeft een eerste balans gemaakt van de gemeenteraadsverkiezingen. De komende tijd gaan we hierover verder praten met onze leden, sympathisanten, en met al wie met ons in gesprek wil gaan.

De uittredende coalitie heeft stemmen verloren. Hiermee uit de kiezer, als die tenminste is komen stemmen, onvrede over het gevoerde beleid. Na jaren samen bestuurd te hebben proberen de voormalige coalitiepartners dit verlies te verhullen door een bizarre onderlinge ‘strijd’ over wie het minst verloren heeft, en dus als ‘grootste’ uit de stembus komt…

Jammer genoeg is politiek links niet in staat is gebleken tegenover het coalitiebeleid een wervend alternatief te formuleren, zodat dit zich ook niet in de stemming heeft vertaald. Wij van onze kant zijn deze verkiezingen ingegaan om strijdbare socialisten in de raad te krijgen. Dat is niet gelukt.

Wij zijn blij dat de SP zich in de gemeenteraad gehandhaafd heeft, en ook Bij1 nu een zetel veroverd heeft. Zo kunnen deze alternatieven ook weerklinken in de raad. Ook met andere politiek linkse krachten willen we samenwerken, maar de linkse, sociale en ecologische meerderheid die deze stad nodig heeft vereist dat gestopt wordt met het aangaan van heilloze coalities met liberale en rechtse politieke formaties.

Wil je ons helpen met onze beweging op te bouwen? Word lid van onze vereniging: https://mijn.socialistenutrecht.nl/aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *