Ga naar de inhoud

Oproep voor een eenheidsinitiatief voor Socialisten in Utrecht

  • Nieuws

De socialistische beweging is in crisis. Door controledrang van het partijbestuur zijn het afgelopen jaar tientallen actieve leden van de SP geroyeerd. In Utrecht zijn de gevolgen hiervan groot. In totaal zijn elf van de meest actieve leden, die de afdeling de laatste jaren grotendeels draaiende hielden, geroyeerd. Meer royementen zijn niet uit te sluiten. Ook is het afdelingsbestuur, dat demissionair door wilde met de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen, buiten spel gezet.Daarom is het nu van het grootste belang om aan socialisten in Utrecht perspectief te bieden.

Perspectief bieden willen we met deze oproep doen. Het is onze overtuiging dat de belangrijkste manier om uit deze crisis te komen is, dat we er alles aan doen om socialisten bij elkaar te houden. Geroyeerde SP-leden en niet-geroyeerde SP-leden, geroyeerde ROOD-leden en niet-geroyeerde ROOD-leden. Leden actief bij de Woonopstand, bij Voor14, in de vakbeweging, in buurtcomités, de studentenbeweging, bij klimaatacties, bij anti-racisme acties. Want het politieke werk gaat door en het politieke werk kunnen we het beste doen door ons te organiseren en anderen te betrekken, te motiveren, te mobiliseren en met elkaar in discussie te gaan.

Als politieke basis willen we het concept-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad gebruiken. Hier heeft de programmacommissie van de SP afdeling de afgelopen maanden veel tijd en moeite in gestoken en dit programma had op de geannuleerde ledenvergadering van 12 november besproken moeten worden.

Op dinsdag 7 december willen we om 19.30 uur op Zoom bijeenkomen met zoveel mogelijk (al dan niet geroyeerde of vertrokken) SP- en ROOD-leden om dit eenheidsinitiatief te bespreken en welke activiteiten we de komende tijd kunnen ondernemen, zodat het politieke werk door blijft gaan. Voor een uitgebreide discussie over deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen en in welke vorm is het naar ons idee te vroeg, al zullen we wellicht wel enkele besluiten moeten nemen om deelname niet onmogelijk te maken. Omdat wij verwachten dat op 7 december de huidige coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn vergaderen we via ZOOM.

We willen jullie vragen om deze oproep onder zoveel mogelijk actieve socialisten in Utrecht te verspreiden, want we hebben geen toegang meer tot de ledenadministratie. Maar onze kracht als actieve socialisten is natuurlijk ook dat we elkaar kennen, dat we onszelf kunnen organiseren.

Je kunt je opgeven voor dit eenheidsinitiatief voor Socialisten in Utrecht het volgende formulier: https://forms.gle/kL2JpNzFQ3JcNSQ19

Of via Basten Jager, contactpersoon van ROOD Utrecht, basten.jager@gmail.com,

of Michel Eggermont, oud organisatiesecretaris SP Utrecht, m.e.j.eggermont@gmail.com of 06-81082068.

We sturen je dan de ZOOM-link.

Dinsdag 7 december, 19:30 uur, via ZOOM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *